Prevencijom do sigurnog ljetovanja

  • Slika /PU_ZD/slike/letak.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Policijska uprava zadarska tijekom ljetnih mjeseci pojačava mjere prevencije svih oblika kriminaliteta s posebnim naglaskom na kaznena djela imovinskog kriminaliteta. Uz potporu Vijeća za prevenciju kriminaliteta na području Zadarske županije provodi se niz aktivnosti iz lokalnog preventivnog projekta „Sigurnost u turizmu Zadarske županije“.  

Foto: PU zadarska
  
      Segment sigurnosti u turizmu jedan je od najznačajnijih elemenata koji svaku turističku destinaciju čini konkurentnijom i poželjnijom potencijalnom turistu.  
      Policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika se nadležnim policijskim postajama, djelatnicima Turističke zajednice Zadarske županije i drugih turističkih zajednica, te sa djelatnicima Zadarske županije i Sveučilišta u Zadru  već od  mjeseca travnja provode edukacije iznajmljivača u privatnom smještaju, građana, predstavnika lokalne samouprave,  djelatnika turističkih zajednica  i turističkih vodiča o važnosti samozaštitnog ponašanja te važnosti suradnje građana s policijom.
     U tijeku je i obilazak gradskih četvrti, trgovinskih centara, plaža i kampova u kojima boravi veći broj turista. Tim prigodama turiste se, kao i ostale građane, kroz razgovor izravno savjetuje, upućuje i educira. Poseban naglasak je na savjetovanju o samozaštiti od najčešćih kaznenih djela u turističkoj sezoni kao što su: krađe na plažama, u trgovinskim centrima ili na mjestima javnog okupljanja, provale i krađe iz stambenih objekata i vozila, drske krađe, kao i o svim drugim kaznenim djelima.
     Od početka srpnja policijski službenici  za prevenciju Ureda načelnika PU zadarske u suradnji sa policijskim službenicima Druge policijske postaje Zadar obilaze  trgovinske centre. Obišli su  i Zračnu luku Zadar  te su posjetitelje trgovinskih centara i putnike  na Zračnoj luci Zadar upoznavali  sa savjetima o samozaštitnom ponašanju.
     U suradnji sa stranim policajcima iz Republike Poljske i policijskim službenicima Postaje pomorske i aerodromske policije posjetiteljima su podijeljene preventivne brošure sa savjetima o samozaštitnom ponašanju „Siguran odmor“.

    Preventivne aktivnosti se nastavljaju sutra u Biogradu.
   

Stranica