Prekršitelji prometnih propisa prepraćeni na nadležni sud, obojici određeno zadržavanje

Slika /2022/motor.jpg

Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama kao i prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, vozač je jučer prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru gdje mu je određena mjera zadržavanja u zatvoru u trajanju od 10 dana

Foto: Ilustracija

U srijedu, 19. listopada u 23.30 sati u Zadru u Ulici Ante Kuzmanića policijski službenici su u kontroli prometa svjetlećom STOP tablicom pokušali zaustaviti motocikl kojim je upravljao vozač koji se oglušio na naredbu policijskih službenika i ubrzano nastavio vožnju prema Kopnenim vratima. Policijski službenici su krenuli za njim te ga ubrzo zaustavili.

Daljnjim postupanjem prema 35-godišnjem vozaču utvrđeno je kako je motociklom upravljao pod utjecajem alkohola  od 1,17 g/kg za vrijeme dok mu je vozačka dozvola poništena zbog ranije počinjenih prometnih prekršaja. Daljnjim provjerama utvrđeno kako je u prometu sudjelovao s motociklom bez registarskih oznaka te da mu je isteklo važenje prometne dozvole.

Za vrijeme postupanja, na mjestu događaja vozač se u jednom trenutku trčeći  pokušao udaljiti  oglušujući se na izdane naredbe policijskih službenika, da bi prilikom bijega uslijed preskakanja ograde pao na pod i lakše se ozlijedio.
I nadalje je tijekom postupanja nastavio pružati aktivni otvor i pritom vrijeđati policijske službenike, nakon čega  je uz uporabu sredstava prisile savladan,  a potom je nakon pružanja liječničke pomoći doveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.
 
Protiv vozača je podnijet optužni prijedlog radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama kao i iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, zbog vrijeđanja  i omalovažavanja policijskih službenika te je jučer prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru gdje mu je određena mjera zadržavanja u zatvoru u trajanju od 10 dana, nakon čega je predan u Zatvor u Zadru.


Sinoć, 20. listopada oko 21,15 sati u Viru, policijski službenici Policijske postaje Zadar su u kontroli prometa, koristeći zvučnu i svjetlosnu signalizaciju pokušali zaustaviti automobil zadarskih registarskih oznaka, međutim 27-godišnji vozač Alfe se oglušio na izdane naredbe policijskih službenika i nastavio vožnju zabranjenim smjerom kroz pješačku zonu te se odvezao velikom brzinom do plaže, gdje se vozilom okretao u krug.
Tijekom daljnjeg postupanja, nastavio se oglušivati na izdane naredbe policajaca tako da nije htio izići iz vozila, nakon čega su nad njim uporabljena sredstva prisile te je priveden u službene prostorije.
Izvršenim dodatnim provjerama je utvrđeno kako upravlja vozilom u vrijeme dok mu je vozačka dozvola poništena.

Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 27-godišnjak je danas uz Optužni prijedlog prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru, gdje mu je određena mjera zadržavanja u trajanju od 8 dana.
 
Nadalje, tom prigodom u vozilu se nalazio i 22-godišnji putnik koji je policajcima izručio oko 1,49 grama kokaina,  poradi čega je prekršajno sankcioniran zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga
 

.

Stranica