Predstavnici Konzularnog ureda Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država posjetili zadarsku policiju

Slika /2024/POSJETE PP/sad1.jpg

Načelnik Policijske uprave zadarske Anton Dražina sa suradnicima primio je danas predstavnike Konzularnog ureda Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Zagrebu

Foto: PU zadarska

Danas, 23. veljače Policijsku upravu zadarsku posjetile su Madeline White, voditeljica Službe za američke državljane, Konzularnog ureda Veleposlanstva Sjedinjenih Država u Zagrebu i Martina J. Delija pomoćnica za posebne konzularne poslove Veleposlanstava.
Uz načelnika Policijske uprave zadarske Antona Dražinu, radnom sastanku su sudjelovali i suradnici, voditelj Službe za granicu Ante Žulj i voditelj Službe upravnih poslova, državljanstva i stranaca Ante Milković.
 
Načelnik je zaželio je gostima srdačnu dobrodošlicu i uvodno prezentirao statističke podatke koji se odnose na državljane Sjedinjenih američkih država. Potom ih je upoznao i s načinom funkcioniranja policije na području Zadarske županije, a posebno na području Grada Zadra i otoka zadarskog arhipelaga.
 
Iz godine u godinu, bilježi se porast dolazaka i noćenja američkih državljana na područje Zadarske županije. Gosti  dolaze u razgledavanje  prirodnih i kulturnih znamenitosti te njihov boravak uglavnom prolazi bez bilo kakvih problema, incidenata ili potrebe za policijskom intervencijom, a suradnja sa konzularnim uredom je uvijek bila na izuzetnoj razini. Želja je i u budućnosti nastaviti tim putem u pravcu daljnjeg razvoja i proširenja suradnje posebno uzimajući u obzir značajan interes državljana SAD-a za boravkom i posjetom ovoj županiji.
 
Jedna od tema danas održanog radnog sastanka bila je i nastavak projekta Ministarstva unutarnjih poslova i Ravnateljstva policije „Sigurna turistička destinacija“ kao i tema o statusnom pitanju stranaca u odnosu na američke državljane i reguliranje njihovog boravka na području Republike Hrvatske, sukladno važećim zakonskim odredbama.

Voditeljica Službe za američke državljanine Madeline White se zahvalila načelniku na srdačnoj dobrodošlici i pri tome istaknula pozitivne povratne informacije američkih turista koji su boravili  na području zadarske županije i kako se u narednom periodu očekuje porast broja dolazaka i posjeta američkih turista Zadru i okolici.
 

Stranica