Predajom ručnih bombi policiji, okruženje postalo sigurnije

Slika /MOMT 2021/MOMT 6.jpg

I nadalje  je bez ikakvih sankcija temeljem akcije "Manje oružja - manje tragedija" omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja, a protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak

Foto: Ilustracija

Jučer je građanka zadarskoj policiji dojavila i predala dvije ručne bombe, koje je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu izuzeo i pohranio po pravilima struke.

I ovom prilikom policija poziva građane da im se pridruže u akciji „Manje oružja – manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja. Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva nemojte donositi u policijske postaje, već namjeru za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili najbližoj policijskoj postaji. Nakon dojave na teren će se uputiti stručno osposobljeni policijski službenici, koji će preuzeti takva opasna i ubojita sredstva.

Na kraju zahvaljujemo svim savjesnim građanima što su se pridružili akciji 'Manje oružja - manje tragedija' , dragovoljno predali suvišno oružje i druga eksplozivna sredstva te tako svoj dom i okruženje učinili sigurnim.

Stranica