Policijski službenici sudjelovali na Danu otvorenih vrata Doma za odgoj djece i mladeži

  • Slika /PU_ZD/slike/dom nogomet 1.jpg
  • Slika
  • Slika

Policajci sudjelovali na preventivnim i sportskim aktivnostima povodom Dana otvorenih vrata Doma za odgoj djece i mladeži u Zadru

Foto: PU zadarska
                                    
U  sklopu Dana otvorenih vrata Doma za odgoj djece i mladeži Zadar provedene su preventivne i sportske aktivnosti na kojima su sudjelovali i policijski službenici PU zadarske.        
 
Tom prilikom policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika u suradnji sa policijskim službenicima za maloljetničku delinkvenciju Službe kriminalističke policije održali su edukativna predavanja iz Prve komponente Nacionalnog preventivnog projekta „Zdrav za 5“.
Ovaj  preventivni projekt usmjeren je na prevenciju ovisnosti o alkoholu, drogama i kocki.
U projekt su uključeni Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo zdravstva, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike te Ministarstvo znanosti i obrazovanja. U predavanja su se uključili i predstavnici Zavoda za javno zdravstvo Zadar. Policijski službenici su se osvrnuli na zakonodavni aspekt, a djelatnici Zavoda na zdravstveni aspekt problema vezanih uz konzumiranje sredstava ovisnosti.
Predavanja su slušali korisnici Doma koji pohađaju završni razred osnovnih škola te prvi i drugi razred srednjih škola.
               
Nakon predavanja nastavilo se sa aktivnostima koje predviđa Druga komponenta projekta „Zdrav za 5“ s ciljem podizanja svijesti o važnosti očuvanja okoliša i zdravog života kao alternative raznim ovisnostima.
 
Između ostalog su u nastavku programa odigrane su i malonogometne utakmice između ekipa štićenika Doma, policijskih službenika PU zadarske, veterana Vojne policije i juniora NK Zadar.

Stranica