Pojačani nadzor prometa proteklog vikenda

Slika /PU_ZD/slike/policija znak 1.jpg

Proteklog vikenda ( 18. – 20. prosinca 2020. godine), policijski službenici Policijske uprave zadarske su tijekom provođenja akcije Vikend kontrolirali 483 vozila i vozača, a poduzeli su 136 represivnih mjera

Foto: PU zadarska

 U navedenom vremsnkom periodu alkotestirano je 203 vozača, od kojih je njih 15 bilo pod utjecajem alkohola,
- 38 vozača je prekoračilo propisano ograničenje brzine,
- 11 vozača je nepropisno koristilo mobitel za vrijeme vožnje,
- 10 vozača je vozilo bez zaštitnog pojasa,
-  2 vozača prije stjecanja prava na upravljanje,
-  2 vozača zbog nenošenja vozačke dozvole,
-  3 vozač zbog nepropisnog pretjecanja,
-  2 vozila bez tehničkog pregleda i registracije,
- 18 vozača nije poštivalo prometni znak.

Iz prometa je isključen 21 vozača i 2 vozila.U tom se vremenu dogodilo 11 prometnih nesreća u kojima su 2 osobe zadobile teške te 2 osoba lakše tjelesne ozljede.

U nedjelju, 20. prosinca u 11.00 sati u Ulici Franka Lisice,  prilikom kontrole prometa policijski službenici su zaustavili 62-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom Mercedes zadarskih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola od 2,33 promila, a što je najveća koncentracija alkohola tijekom vikenda.
Vozač je smješten u službene prostrije policije do otrježnjenja nakon čega je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje te je priveden je na Prekršajni odjel Općinskog suda uz Optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Nedozvoljena brzina
 
U petak, 18. prosinca u 20,10 sati na D-306 u mjestu Zaton policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su s uređajem za mjerenje brzine snimili 21-godišnjeg hrvatskog državljanina, koji je upravljao BMW-om nedopuštenom brzinom od 89 km/h na mjestu gdje je brzina bila ograničena na 50 km/h.
 
Vozač je sankcioniran zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te mu je izdan obavezni Prekršajni nalog uz predviđenu novčanu kaznu od 1.000,00 kuna.
 
 

Stranica