Osumnjičeni za računalne prijevare

Slika /2021/novčanik.jpg

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv oboje osumnjičenih se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog sumnje da su počinili kazneno djelo računalna prijevara


Policijski službenici Policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjom hrvatskom državljankom koju se sumnjiči za računalne prijevare.  
 
Sumnjiči se da je u subotu, 24. rujna poslijepodne s ciljem da se nepripadno materijalno okoristi, ušla u pet trgovina dva različita trgovačka društva gdje je od trgovkinja zatražila bonove za nadopunu prepaid kartice, nakon čega bi iskoristila priliku te mobitelom fotografirala kodove s bonova, a odmah potom dovodeći trgovkinje o zabludu kako nema novca za platiti, bonove vratila, a kodove za uplatu novčanih sredstava iskoristila.
 
Trgovačkim društvima pričinila je materijalnu štetu u iznosu preko 7 tisuća kuna. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv 22-godišnjakinje nadležnom državnom odvjetništvu podnosi se  kaznena prijava zbog sumnje da je počinila pet kaznenih djela računalna prijevara.
 
  

Nadalje, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakom kojeg se sumnjiči za računalnu prijevaru. 
 
Sumnjiči se da je u subotu, 24. rujna poslijepodne s ciljem da se nepripadno materijalno okoristi, ušao u trgovinu trgovačka društva gdje je od trgovkinje zatražio papirnati vaučer za plaćanje putem interneta, nakon čega je iskoristio priliku i s mobitelom skenirao QR s vaučera kojeg je iskoristio a trgovkinju doveo u zabludu kako nema novca za platiti, te odustao od kupnje.
 
Trgovačkom društvu pričinio je materijalnu štetu u iznosu od 500 kuna. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv 26-godišnjaka nadležnom državnom odvjetništvu podnosi se  kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo računalna prijevara.

Stranica