Osumnjičen za prijevare - na prijevaran način prodao kupcima automobile

Slika /2023/EURI 1.jpg

Kazneno prijavljen zbog sumnje da je u lipnju ove godine na zadarskom području u dva navrata pri prodaji automobila kupce doveo u zabludu u vezi stvarnog vlasništva vozila

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za kaznena djela prijevara.
 
Sumnjiči ga se da je u lipnju ove godine na zadarskom području izvršio dvije kupoprodaje automobila pri čemu je kupce, doveo u zabludu u vezi vlasništva vozila, sklapajući kupoprodajne ugovore za vozila koja nisu u njegovom vlasništvu.

Naime, nakon što je prethodno preko internetskog oglasnika oglasio prodaju automobila, kontaktirao ga je 32-godišnjak s kojim je, nakon dogovora, sklopio ugovor o kupoprodaji automobila za iznos od oko 13 500 eura.
Također, sumnjiči ga se i da je s 59-godišnjakom dogovorio, a potom i sklopio ugovor o kupoprodaji drugog automobila za iznos od 13 tisuća eura, koji novac mu je oštećeni isplatio te naknadno saznao da je prevaren.
 
Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv 31-godišnjaka se podnosi kaznena prijava mjerodavnom državnom odvjetništvu u Zadru, te je jučer predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.
 

Stranica