Održavanje međunarodne biciklističke utrke CRO Race – obavijest sudionicima u prometu

Slika /2021/Cro Race.jpg

Molimo sve sudionike u prometu za strpljenje i postupanje sukladno znacima i naredbama policijskih službenika te uputama redara utrke

Foto: Ilustracija

U razdoblju od 28. rujna do 03. listopada 2021. godine održava se međunarodna biciklistička utrka, šesta po redu, pod nazivom „CRO RACE 2021“, u organizaciji TOP SPORT EVENTS d.o.o., koja će se voziti hrvatskim cestama u šest etapa.

Četvrta etapa navedene utrke vozit će se dana 01. listopada 2021. godine od Zadra s početkom u 12.00 sati sa „Pozdrava suncu“ (okupljanje natjecatelja započinje u 10,00 sati), te se završetak etape očekuje u Crikvenici oko 16.50 sati.

Za vrijeme održavanja biciklističke utrke zatvarati će se dionice državnih cesta, županijskih i lokalnih cesta i gradskih prometnica na području Grada Zadra, mjesta Murvica, Murvica Gornja, Poličnik, Posedarje, Maslenica, Rovanjska, Seline, Starigrad Paklenica do mjesta Sv. Marija Magdalena, granice s Ličko-senjskom županijom.
 
Trasa kretanja kroz grad Zadar:  Istarska obala – Ulica Zadarskog mira 1358 – Ulica Mihovila Pavlinovića – Foša - Ulica kralja Dmitra Zvonimira – kružni tok pored OB zadar – Ulica Ante Starčevića – Zagrebačka ulica – Ulica 72. bojne Vojne policije – Murvica.

 
Planirano zatvaranje dionica:

Zadar (start) ………………………………...……….... od 12.05 sati
Zagrebačka ulica- Murvica Donja ..……………….. od 12.15 sati
Murvica Donja - Poličnik …………………………… od 12.30 sati
Poličnik- Posedarje ..…………………………………od 12.40 sati
D8 izlaz čv. Maslenica (most)………………………. od 12.50 sati
Rovanjska- Seline….………………………………….od 12.56 sati
Starigrad Paklenica. .…………………………………od 13.10 sati
Sv. Marija Magdalena  ………………………………. od 13.30 sati

Toga dana, 1. listopada na području Policijske uprave zadarske u vrijeme održavanja utrke biti će na snazi privremena regulacija prometa dijela javnih cesta te će se ograničenje prometa na navedenim dionicama vršiti uz nazočnost policijskih službenika i predstavnika organizacije.

Također, upozoravamo sudionike u prometu da su, iako se biciklistička utrka održava u uvjetima normalnog odvijanja prometa s povremenim zaustavljanjem prometa neposredno prije nailaska i prolaska biciklista, moguća zaostajanja biciklista koja sudjeluju u manifestaciji pa je potrebno povećati oprez i obratiti pozornost na bicikliste u prometu.
 
Napominjemo kako će kompletan promet koji se odvija tim dionicama u smjeru kretanja biciklista od samog starta biti usporen, u skladu s kretanjem biciklista,  te neće biti moguća pretjecanja ni propuštanja prometa.

Gledatelje utrke molimo da ne stoje na kolniku odnosno da utrku promatraju s pozicija koje se nalaze van kolnika na sigurnoj udaljenosti od ruba kolnika, kako na iste ne bi naletjeli natjecatelji.

Molimo sve sudionike u prometu za strpljenje i postupanje sukladno znacima i naredbama policijskih službenika te uputama redara utrke.

Ostale potrebne informacije možete pogledati ovdje.
 
 


 
 

Stranica