Obilježavanje Dana polciije

Slika PU_ZD/Dan policije 2011. nasl. .JPG

Foto: PU zadarska

Obilježavanje Dana polciije - 27. rujna 2011.godine

Jučer je u sjedištu zadarske policijske uprave upriličena svečana proslava Dana policije i blagdana Sv. Mihovila, zaštitnika policijskih djelatnika, te dodjela zahvalnica, kojoj su nazočili policijski službenici i brojni visoki uzvanici.

Policijski službenici, roditelji i članovi obitelji poginulih redarstvenike, generalni vikar Zadarske nadbiskupije, predstavnici županije, državne uprave, pravosudne i vojne vlasti, grada Zadra, lokalne vlasti, udruga proizišlih iz Domovinskog rata, bivši načelnici ove uprave, svi su se okupili u dvorištu PU Zadarske gdje je održan svečani postroj policijskih snaga, dodjela priznanja najzaslužnijim policijskim djelatnicima tijekom protekle godine, glazbeni program te na kraju nekoliko pokaznih vježbi interventne policije.

Gosti su također imali priliku i razgledati najsuvremeniju opremu,od naoružanja do uređaja koje koriste pripadnici prometne policije.

'Izuzetna mi je čast obratiti vam se ovom prigodom, ovo je svečan i rijedak dan kada slavimo, a za to možemo zahvaliti našim braniteljima, među kojima je i 20 pripadnika ove policijske uprave, koji su svoje živote položili na oltar Domovine', obratio se prisutnima Darko Car, načelnik PU Zadarske.

 

 

 

'Hrvatska policija imala je povijesnu ulogu u procesu stvaranja neovisne i samostalne Republike Hrvatske. Bili smo i prvi tamo gdje je bilo najteže', kazao je Car, napominjući kako se radi na prilagodbi i razvoju policije za što bolji nadzor granica, te se dodatno educiraju i pripremaju za sve zahtjevne zadaće koje ih očekuju ulaskom Hrvatske u Europsku uniju.

'Policija je spremna suočiti se sa svim izazovima koji dolaze', poručio je Car te naglasio kako statistike pokazuju kako je stanje sigurnosti na visokom nivou, ali uvijek može bolje.

Okupljenima se u ime Zadarske županije obratio Đani Bunja, zamjenik župana, a blagoslov okupljenima je uputio msgr. Milivoj Bolobanić, generalni vikar Zadarske nadbiskupije.

 U glazbenom dijelu programa nastupila je ženska klapa Libar iz Privlake.

 Na kraju progarama uzvanici su pogledali pokazne vježbe Interventne jeidnice policije. Pokazna vježba s psom napadačem je izazvala najviše zanimanja pa su se prisutni na trenutke digli na noge kako bi vidjeli aktivnosti psa napadača "Kena" .

 

 Program proslave: 

 - u 8.30 sati -polaganje vijenaca kod Središnjeg križa na Gradskom groblju u  sjećanje na  sve poginule policijske službenike,

 -  9.15  sati - Sveta  misa zadušnica za poginule policijske  službenike u   Domovinskom ratu u crkvi Sv.Mihovila u Zadru,

 - 11.00  sati - svečani postroj u sjedištu Policijske uprave zadarske nakon čega je bio upriličen prigodni domjenak.

 

Nagrade su primili brojni policijski djelatnici:

-  Jugoslav Perić iz PP Benkovac primio je nagradu MUP-a,

a godišnje zahvalnice načelnika PU zadarske:

Maksimilijan Surić

Denis Marić

Josip Pavičić

Silvija Gulan

Slaven Bakarić

Đani Božić

Damir Mršić

Stjepan Čvrk

Miroljub Radanić

Sandra Uskok

Dragan Zurak

Katarina Jurjević

Tomislav Božić

Mladen Oguić

Damir Mišić

Mirko Banić

Marina Kalanj

Božidar Smokrović

Zorica Bajlo

Valter Bacalja

Denis Zurak

Zahvalnice su dobili i Zajednica Talijana Zadar - Comunita degli Italiani di Zara, koji su u svojim prostorijama organizirali besplatan tečaj talijanskog jezika za zaposlenike Policijske uprave i

 Dalmatinska  ženska klapa "Libar" - Privlaka  jer svojom pjesmom prate projekte ove Policijske uprave.



Stranica