Nova zapljena kokaina - konferencija za novinare

  • Slika /PU_ZD/slike/18.09. 5.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Povodom dovršenog kriminalističkog istraživanja iz domene zlouporabe opojnih droga, u Policijskoj upravi zadarskoj, danas je održana konferencija za novinare

Foto: PU zadarska

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske, dovršili su višemjesečno kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.
 
Naime prekjučer, u ponedjeljak 16. rujna, na jednom gradskom predjelu u Zadru izvršena je pretraga doma i drugih prostorija kao i prijevoznih sredstava koje koristi osumnjičeni 37-godišnjak, pri čemu su policijski službenici pronašli i oduzeli ukupno 1 136,5 grama droge kokain, koja je bila namijenjena daljnjoj preprodaji.
 
Osumnjičeni 37-godišnjak je, zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama, uz kaznenu prijavu jučer priveden pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, a potom Sucu istrage nadležnog županijskog suda.        
 
Danas je povodom dovršenog kriminalističkog istraživanja u Policijskoj upravi zadarskoj održana konferencija za novinare, na kojoj su govorili načelnik Anton Dražina i voditelj Službe kriminalističke policije Bore Mršić.

Voditelj Službe Bore Mršić upoznao je novinare s rezultatom kriminalističkog istraživanja, odnosno zapljene preko kilograma droge kokaina. Pritom je istaknuo kako je oduzeti kokain izrazito visoke čistoće koja iznosi od 75 do 90%, a miješanjem te količine sa tzv. punilom postigla bi se ukupna količina više od 3 kilograma droge kokain u uličnoj distribuciji.

Kokain, koji se inače preprodaje po cijeni od minimalno 500 kuna po gramu upućuje na podatak kako bi se uličnom distribucijom zaplijenjene količine kokaina ostvarila imovinska korist u iznosu većem od 1.650.000,00 kuna.
 
Načelnik policijske uprave, pred predstavnike medija, iznio je podatke o dosadašnjim rezultatima iz domene zlouporabe opojnih droga.

Istaknuo je kako su ove godine, između ostalog, policijski službenici Odjela kriminaliteta droga uspješno odradili 17 zapljena heroina, u kojima je zaplijenjeno 1 492,6 grama heroina, 27 zapljena kokaina, ukupno 1 426,7 hrama heroina, u 142 zapljene marihuane pronađeno je 12 527,7 grama marihuane  i dr.

Statistički pokazatelji:

Tijekom ove godine na području Policijske uprave evidentirano je 111 kaznenih djela Neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, te 157 prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga prilikom čega je kazneno prijavljeno  65 počinitelja, od kojih je 20 počinitelja uz kaznenu prijavu predano pritvorskom nadzorniku PU zadarske, a potom istražnom sucu Županijskog suda u Zadru.
 
2019. GODINA  
 
BROJ ZAPLJENA                      DROGA                                KOLIČINA     
  17                                              heroin                          1 492,6 grama
  27                                             kokain                           1 426,7 grama
143                                           marihuana                     12 527,7 grama
    2                                             hašiš                                    1,2 grama
  36                                             amfetamin                     1 325,6 grama
  22                                             Ecstasy                             724 komada
    8                                         Kanabis biljke                         56 komada
    2                                                MDMA                                 9 grama
  11                                              ketamin                            44,5 grama
 
 

Stranica