Nastavak obilježavanja 30. obljetnice Vojno-redarstvene operacije Maslenica

  • Slika /2023/MASLENICA/15.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U sjećanje na poginule hrvatske branitelje u operaciji Maslenica, položeni su vijenci i upaljene svijeće na spomen obilježjima u Maslenici, Kašiću, Islamu Latinskom i Posedarju

Foto: PU zadarska/ Zadarska županija

Jučer, 22. siječnja 2023. godine u sjećanje na poginule hrvatske branitelje u operaciji Maslenica, položeni su vijenci i upaljene svijeće na spomen obilježju 3. gardijske brigade Kune u Kašiću, na spomen obilježju 4. gardijske brigade Pauci u Islamu Latinskom i na spomen ploči postrojbama HRM-a u Posedarju. 

Zajednički vijenac položili su izaslanik predsjednika Vlade RH i državni tajnik u Ministarstvu hrvatskih branitelja Špiro Janović, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Rade Šimičević, ministar regionalnog razvoja i fondova EU Šime Erlić, predstavnici Oružanih snaga RH i Minsitarstva unutarnjih poslova, izaslanstvo županija, gradova i općina predvođeno županom Zadarske županije Božidarom Longinom, Brodsko-posavskim županom Danijelom Marušićem, gradonačelnikom Grada Zadra Brankom Dukićem, načelnici općina, predstavnici ratnih postrojbi, predstavnici udruga veterana gardijskih brigada, HV-a, Vojne policije i HRM-a, obitelji poginulih i drugi. Molitvu odrješenja za sve poginule hrvatske branitelje predvodio je don Ivo Topalović.

U sklopu programa obilježavanja 30. obljetnice vojno-redarstvene operacije Maslenica, na Masleničkom mostu na jarbol podignuta je hrvatska zastava, uz prelet aviona Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Pilatus PC-9. 

Kod Spomen obilježju Križa, potom su izaslanstva odala počast polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća.

Hrvatska zastava podignuta je baš kao i 1993. godine, kada je spojen sjever i jug Hrvatske, a zastavu je podignuo umirovljeni pukovnik Željko Lončar, sudionik operacije Maslenica zajedno s djecom Osnovne škole Petar Zoranić iz Jasenica.

Sveta misa za Domovinu služena je u crkvi sv.Jeronima u Jasenicama, a liturgijske dijelove pjevala je policijska klapa "Sveti Mihovil".
 


 
                                       

 

Stranica