Nadopuna priopćenja vezano uz održanu košarkašku utakmicu između KK "Zadar" i KK “Crvena zvezda“

Slika /2023/foto1A.jpg

Kriminalističko istraživanje se nastavlja

Foto: PU zadarska

U nastavku kriminalističkog istraživanja, danas 14. studenog na području Policijske uprave zadarske uhićeno je 10 osumnjičenih osoba zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima tijekom odigravanja košarkaše utakmice.
 
Policija je nad deset hrvatskih državljanina u dobi 32, 30,30, 28, 27, 23, 22, 21, 20 i 19 godina provela kriminalističko istraživanje zbog utvrđene osnove sumnje da su počinili prekršaj iz članka 4. stavak 1. podstavak 7. kažnjivo po članku 39.a stavka 1. točke 2. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, na način da su tijekom odigravanja navedene utakmice, izvikivali poruke čiji sadržaj iskazuje ili potiče mržnju ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti.
 
U sklopu kriminalističkog istraživanja, a temeljem naloga Općinskog suda u Zadru, provedene su pretrage stanova i drugih prostorija uhićenih osoba.
 
Tijekom navedenih pretraga policijski službenici su pronašli i oduzeli veću količinu pirotehničkih sredstava te jedno sredstvo pogodno za napad i nanošenje ozljeda.
 
Sve osumnjičene osobe su uz optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja dovedene na Kazneno-prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.
 
Kriminalističko istraživanje se nastavlja. 
 

Stranica