Nacionalni park Paklenica: zajedničke aktivnosti domaćih i stranih policijskih službenika za sigurnost u turizmu

  • Slika /Paklenica/6.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Segment sigurnosti u turizmu jedan je od najznačajnijih elemenata koji svaku turističku destinaciju čini konkurentnijom i poželjnijom potencijalnom turistu

Foto:PU zadarska

Jučer, 14. srpnja 2021. godine u Nacionalnom parku Paklenica u Starigradu policijski službenici Policijske uprave zadarske i Policijske uprave splitsko-dalmatinske u suradnji sa stranim policijskim službenicima koji  borave na području zadarske i splitsko-dalmatinske  županije u sklopu projekta međunarodne policijske suradnje „Sigurna turistička destinacija“ provodili su aktivnosti  iz lokalnog preventivnog projekta „Sigurnost u turizmu Zadarske županije“.

                                             

Nositelj ovog projekta je Vijeće za prevenciju kriminaliteta na području Zadarske županije, a partneri Policijska uprava zadarska, Zadarska županija i Turistička zajednica Zadarske županije, Sveučilište u Zadru  te drugi partneri u lokalnoj zajednici.

Posjetitelje Nacionalnog parka Paklenica - Starigrad policijski službenici za prevenciju i strani policijski službenici  iz Republike Mađarske, Poljske,  Austrije, Italije, Njemačke i Slovačke  upoznali su sa savjetima o samozaštitnom ponašanju, te su im podijelili brošure na jezicima s kojima se služe.

U aktivnosti su bili uključeni policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika  PU zadarske i  PU splitsko-dalmatinske, policijski službenici Službe policije PU zadarske te kontakt policajci policijskih postaja Obrovac i  Biograd. Podršku su pružili Općina Starigrad, Turistička zajednica Općine Starigrad i Nacionalni park Paklenica,  a korišten je MOBILNI PREVENCIJSKI CETAR POLICIJE.

Cilj ovih aktivnosti je podizanje razine samozaštitnog ponašanja građana i turista te njihove informiranosti kako bi smanjili mogućnost  da postanu žrtvom kaznenog djela. Turisti su upozoreni da povećan broj ljudi u prostoru izaziva gužvu te se istovremeno povećava i broj kaznenih dijela. Također su upoznati da se na  brošurama osim savjeta nalaze i važni telefonski brojevi  putem kojih  se može zatražiti pomoć, ukoliko se kazneno djelo ipak dogodi.

Posjetiteljima je skrenuta pozornost i na opasnosti od zaostalog oružja i minsko-eksplozivnih sredstava u okviru Nacionalne kampanje „Manje oružja manje tragedija“, a aktivnosti su uključivale i prevenciju u protupožarnoj sezoni te savjete usmjerene na prevenciju prijevara na štetu osoba treće životne dobi iz  lokalnog preventivnog projekta „Sigurnost osoba treće životne dobi“, te na važnost suradnje građana s policijom.



                                                                               


                                  Preventivne aktivnosti se nastavljaju tijekom čitave sezone.
 

Stranica