Aktivnosti policije u prometu: sankcionirani zbog prebrze vožnje i vožnje bez položenog vozačkog ispita

Slika /2021/presretač 1.jpg

Dva vozača upravljala vozilom/mopedom prije stejacanja prava na upravljanje motornim vozilom, dok je pet vozilo nedozvoljenom brzinom na autocesti A-1

Foto: PU zadarska
 
Jučer u 12.40 sati na DC 306 u Viru, policijski službenici zaustavili su 48-godišnjeg državljanina Mađarske, koji je prije stjecanja prava na upravljanje i bez zaštitne kacige upravljao mopedom Yamaha bez registarskih oznaka i bez valjanog tehničkog pregleda.
Vozač je isključen iz prometa i uhićen, a nakon provedenog istraživanja uz Optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja u prometu priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.
 
Noćas, oko 00.35 sati na Benkovačkoj cesti u Zadru policijski službenici Druge policijske postaje Zadar, zaustavili su 33-godišnjaka koji je prije stjecanja prava na upravljanje, upravljao osobnim automobilom zadarskih registarskih oznaka.
Vozač je uhićen te priveden u službene prostorije, a kako se radi o recidivistu u činjenju prometnih prekršaja, danas će tijekom dana uz Optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.
 

Jučer, 14. srpnja 2021. godine policijski službenici Postaje prometne policije Zadar na A-1, dionica Benkovac -  Pirovac,  sankcionirali su  5  vozača koji nisu poštivali ograničenje brzine od 130 km/h već su vozili nedozvoljenom brzinom većom od 200 km/h. Svim prekršiteljima je izdan Prekršajni nalog uz kaznu od 5.000,00 kuna, te im je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 1 mjesec.
Tako je  službenim vozilom presretač u 13,24 sati snimljen 56-godišnji njemački državljanin kako upravlja osobnim automobilom BMW brzinom od 248 km/h, a u 13,25 sati snimljen je 29-godišnji hrvatski državljanin kako upravlja Mercedes-om brzinom od 230 km/h.
Istu večer u 20,58 sati snimili su 36-godišnjeg poljskog državljanina kako upravlja osobnim automobilom Porsche brzinom od 250 km/h, dok su druga dva vozača upravljala brzinama od 207 km/h i 218 km/h.

Stranica