Na Pašmanu upravljao s 2,55 promila, a u Sabunikama vozio pod zabranom i odbio test na droge

Slika /2023/POLICIJA/POLICIJA 30.jpg

Policijski službenici će i tijekom nadolazećeg vikenda provoditi pojačane aktivnosti u prometu u cilju sprječavanja stradavanja

Foto: PU zadarska

Jučer, 21. rujna u 22.03 sati na Pašmanu, policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar zaustavili su automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 51-godišnji hrvatski državljanin

Provedenim alkotestiranjem utvrđeno je kako je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola od 2,55 g/kg.Također je utvrđeno kako je vozilu isteklo važenje tehničkog pregleda i obveznog osiguranja.

Zbog opasnosti nastavljanja ugrožavanja sigurnost prometa na cestama, vozač je isključen iz prometa te smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. 
Uz optužni prijedlog, danas je prepraćen na Kazneno-prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru gdje mu je određena mjera zadržavanja u zatvoru u trajanju od 10 dana.



Na nadležni odjel Općinskog suda u Zadru policija je danas prepratila i 25-godišnjeg hrvatskog državljanina kojem je određena mjera zadržavanja u zatvoru u trajanju od 15 dana.

Naime, jučer, 22. rujna u 17.34 sati na državnoj cesti DC-306 u mjestu Sabunike policijski službenici prometne policije zaustavili su 25-godišnjaka dok je upravljao automobilom požeških registarskih oznaka za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom i u vrijeme dok mu je vozačka dozvola poništena zbog negativnih bodova, a tijekom postupanja je odbio ponuđen test na droge.

 

Stranica