Manje oružja - manje tragedija

Slika PU_ZD/manje oruzja, manje tragedija1.bmp

Jučer je jedan građanin na području Zadra policijskim službenicima predao poluautomatsku pušku, automatsku pušku AK-47, tri pripadajuća spremnika, 1 500 komada pješačkog streljiva i

Foto: Ilustracija

Jučer je jedan građanin na području Zadra policijskim službenicima predao poluautomatsku pušku, automatsku pušku AK-47, tri pripadajuća spremnika, 1 500 komada pješačkog streljiva i jednu minobacačku granatu.       

Pozivaju se gađani koji posjeduju bilo kakvo eksplozivno sredstvo, vatreno oružje ili streljivo zaostalo od vremena Domovinskog rata, a boje ga se vratiti - da se s punim povjerenjem obrate najbližoj policijskoj upravi/policijskoj postaji, ili na broj 192, nakon čega će policijski službenici u civilu (sa civilnim službenim vozilom) doći na dogovoreno mjesto i preuzeti opasno sredstvo. Građani koji  dragovoljno predaju nelegalno oružje, neće snositi nikakve sankcije.

Također je važno naglasiti da građani sredstva koja žele predati ne donose osobno u prostorije policije, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o tome osobno ili putem telefona obavijeste policiju na broj 192.



Stranica