Izazvao prometnu nesreću pod utjecajem alkohola od 3,79 promila

Slika /2022/POLICIJA/POLICIJA11.jpg

Uzrok prometne nesreće je vožnja pod utjecajem alkohola i oduzimanje prednosti prolaska

Foto: Ilustracija

Jučer, 03. kolovoza oko 11.10 sati na predjelu Sv. Martina, na raskrižju županijskih cesta ŽC 6040 i LC- 63104, 49-godišnji hrvatski državljanin, upravljao je automobilom zadarskih registarskih oznaka te zbog nepridržavanja pravila prednosti prolaska vozila i nepropuštanja vozila koja dolaze iz suprotnog smjera, izazvao je prometnu nesreću u pri čemu je oduzeo prednost prolaska i sudario se s automobilom talijanskih registarskih oznaka kojim je upravljao 22-godišnji državljanin Italije.
 
U prometnoj nesreći lakše tjelesne ozljede zadobilo je četvero državljana Italije, putnika iz automobila talijanskih registarskih oznaka kojima je pružena pomoć u zadarskoj bolnici.
 
Daljnjim postupanjem prema 49-godišnjem vozaču utvrđeno je kako je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola od 3,79 g/kg i u vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta zbog neobavljanja izvanrednog liječničkog pregleda. Također je utvrđeno kako je automobilu isteklo važenje prometne dozvole.
 
Vozač je uhićen te smješten u prostorije policije do prestanka djelovanje opojnog sredstva te je danas uz optužni prijedlog zbog počinjenih prometnih prekršaja prepraćen na Kazneno-prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru gdje mu je određena mjera zadržavanja u zatvoru u trajanju od 14 dana.
 
 

Stranica