Dovršena kriminalistička istraživanja iz domene gospodarskog kriminaliteta

Slika /PU_ZD/novac01.jpg

Dovršena kriminalistička istraživanja u svezi kaznenih djela prijevare u gospodarskom poslovanju i  povrede prava iz socijalnog osiguranja

Foto: Ilustracija

Povreda prava iz socijalnog osiguranja
 
Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta proveli su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom, kojeg se sumnjiči za povredu prava iz socijalnog osiguranja.
Naime, sumnjiči ga se da kao poslodavac u vremenu od 2013. do 2015.godine nije isplaćivao doprinose za mirovinsko i zdravstveno osiguranje na štetu 33-godišnje zaposlenice.
Protiv 36-godišnjaka je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog povrede prava iz socijalnog osiguranja.
 
Prijevara u gospodarskom poslovanju
 
Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta proveli su kriminalističko istraživanje nad 61-godišnjakinjom, koju se kao odgovornu osobu trgovačkog društva sumnjiči za prijevaru u gospodarskom poslovanju.
Naime, sumnjiči ju se da kao odgovorna osoba, nije isplatila preko sto tisuća kuna odvjetničkom uredu iz Zadra, koji su ih zastupali u sudskoj parnici.
Protiv 61-godišnjakinje i trgovačkog društva je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog prijevare u gospodarskom poslovanju.
 
 

Stranica