Pronađeni počinitelji oštećenja križeva

Slika PU_ZD/gradsko groblje.jpg

Policijski službenici Druge policijske postaje Zadar tijekom jutra dovršili su kriminalističko istraživanje nad tri mlađe muške osobe iz Zadra koje se sumnjiči da su u noći, 6/7.siječnja 2011.godine, na Gradskom groblju u Zadru oštetili grobna mjesta.

Foto: PU zadarska

 

Policijski službenici Druge policijske postaje Zadar tijekom jutra dovršili su kriminalističko istraživanje nad tri mlađe muške osobe iz Zadra koje se sumnjiči da su u noći, 6/7.siječnja 2011.godine,  na Gradskom groblju u Zadru oštetili grobna mjesta.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su dvojica mladića iz Zadra, 18-godišnjak i maloljetnik u dobi od 17 godina, na nagovor 23-godišnjaka iz Zadra kritične noći, zajedno s njim ušli unutar groblja te iščupali iz zemlje 66 drvenih križeva, 5 betonskih i jedan metalni križ, koje su okrenuli naopačke i zabili ih u zemlju pri čemu su neki i oštećeni.

Sa maloljetnikom je u nazočnosti roditelja obavljen razgovor u prostorijama policije, nakon čega su napustili službene prostorije a po okončanju svih radnji, protiv sve trojice slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela Povreda mira pokojnika.



Stranica