Akcija Vikend

Slika PU_ZD/alkotest02.jpg

 35-godišnji vozač je upravljajući osobnim vozilom marke Opel Vectra, bez registracijskih oznaka, najprije u ul. Josipa Runjanina oštetio parkirano osobno vozilo u vl.36-godišnjaka, a potom se udaljio sa mjesta nesreće te u ulici Ivana Mažuranića oštetio još jedno osobno vozilo u vl. 57-godišnjakinje. Nedugo zatim policijski službenici su ga pronašli

Foto: Iustracija

Proteklog vikenda (7., 8. i 9. siječnja) policijski službenici PU zadarske su tijekom provođenja akcije Vikend kontrolirali 522 vozila i vozača, a poduzeli su 167 represivnih mjera.

  • - alkotestirano je 138 vozača, od čega je njih 13 bilo pod utjecajem alkohola,
  • - 6 bez položenog vozačkog ispita,
  • - 6 bez tehničkog pregleda i registracije,
  • - 3 u vozilu  bez osiguranja,
  • - 22 vozača su prekoračila propisano ograničenje brzine,
  • - 4 je postupilo suprotno postavljenom prometnom znaku
  • - 2 ih je zatečeno u nepropisnom pretjecanju.

 

Iz prometa je isključeno 19 vozača i 11 vozila. 

                 U tom se vremenu dogodilo 7  prometnih nesreća, u kojima nije bilo ozlijeđenih osoba.

U petak, 7. siječnja, oko 1 sat u noći u Zadru,  35-godišnji vozač je upravljajući osobnim vozilom marke Opel Vectra, bez registracijskih oznaka, najprije u ul. Josipa Runjanina oštetio parkirano osobno vozilo u vl.36-godišnjaka, a potom se udaljio sa mjesta nesreće te u ulici Ivana Mažuranića oštetio još jedno osobno vozilo u vl. 57-godišnjakinje. Nedugo zatim policijski službenici su ga pronašli i zaustavili u ulici Put Petrića te je doveden u prostorije policije.  Alkotestiranjem je utvrđeno kako je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 2,13 promila, što je najveća koncentracija alkohola tijekom provođenja akcije Vikend.  Uz optužni prijedlog iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama je priveden u Prekršajni sud u Zadru.



Stranica