Živim život bez nasilja-najava završne priredbe

Slika PU_ZD/sokolar vučenović.JPG

U srijedu, 24. studenog, kampanju će zaključiti program u OŠ Šimuna Kožičića Benje, s početkom u 17 sati. Uz prigodne točke programa osnovnoškolaca, izložbe likovnih radova na temu Živim život bez nasilja, uzvanici će čuti i poruke Tomislava Bralića, ministra Tomislava Karamarka i predsjednika RH Ive Josipovića o životu bez nasilja. Za kraj, posjetitelje će zabaviti grupa INTRADE i Tomislav Bralić

Foto: PU zadarska

Danas, s početkom u 10 sati u Policijskoj upravi zadarskoj održana je konferencija za medije povodom kampanje Živim život bez nasilja.

Pored načelnika Policijske uprave zadarske Zlatka Sokolar i njegova zamjenika Marka Buljata konferenciji su prisustvovali i ravnatelj  Obiteljskog centra Zadar Dario Vučenović, voditeljica grupe za maloljetničku delinkvenciju ove uprave Ljiljana Gašperov Dujmović te policijske službenice za preveniciju Sandra Poljak Jurinčić i Ivana Marić.
Prisutnima su prezentirane aktivnosti i poduzete radnje tijekom provođenja kampanje Živim život bez nasilja, a najavljena je i završna svečanost koja će se održati sutra, 24. studenog s početkom u 17 sati u osnovnoj školi Šimuna Kožičića Benje u Zadru .  

U razdoblju od 8. do 24. studenoga akcija je obuhvatila niz različitih aktivnosti u osnovnim školama Zadarske županije. Tako su održana predavanja za djecu viših razreda osnovnih škola, a akciji su se pridružili i djelatnici Obiteljskog centra, kao i policijski službenici koji se bave ovom problematikom.Na radionice koje su organizirali djelatnici Obiteljskog centra i policije odazvalo se oko 300 roditelja, a uključilo se deset zadarskih škola. U ostalim školama radionice i predavanja održale su njihove stručne službe (pedagozi, psiholozi i drugi).

Cilj preventivnih aktivnosti je prije svega senzibiliziranje javnosti na problem nasilja te poticanje građana, a posebno žrtava na prijavljivanje obiteljskog nasilja, kazao je načelnik PU zadarske Zlatko Sokolar.

Na današnjoj konferenciji za medije o kampanji je govorio i Dario Vučenovič, ravnatelj Obiteljskog centra, naglasivši važnost djelovanja u odgoju djeteta u prve tri godine života i važnosti rada na prevenciji nasilja u obitelji.

Ljiljana Gašperov Dujmović, voditeljica grupe za maloljetničku delinkvenciju istakla je da je broj prijavljenih slučajeva nasilja velik, a da u prosjeku tek svaka deseta žrtva prijavljuje nasilje. To govori o velikoj tamnoj brojci i potrebi za poticanjem žrtava da prijave nasilje. No, taj problem ne može riješiti samo policija, već se zadovoljavajući rezultati mogu postići samo uključivanjem svih ostalih subjekata društvene zajednice.  

 

U srijedu, 24. studenog, kampanju će zaključiti program u OŠ Šimuna Kožičića Benje, s početkom u 17 sati. Uz prigodne točke programa osnovnoškolaca, izložbe likovnih radova na temu Živim život bez nasilja, uzvanici će čuti i poruke Tomislava Bralića, ministra Tomislava Karamarka i predsjednika RH Ive Josipovića o životu bez nasilja.

 

 

 

 

Za kraj, posjetitelje će zabaviti grupa INTRADE i Tomislav Bralić

Kako je najavljeno, u dvorani Mocire održat će se nogometna utakmica kojoj će uz djelatnike policije i osobe iz zadarskog javnog života sudjelovati idjeca osnovnih škola.



Stranica