Početak kampanje "Živim život bez nasilja"

Slika PU_ZD/bralictomislav.jpg

Foto: PU zadarska

Danas je u prostorijama PU zadarske održana konferencija za medije na kojoj je predstavljena kampanja „Živim život bez nasilja“  koju su pokrenuli Ministarstvo unutarnjih poslova i Program Ujedinjenih naroda za razvoj u RH (UN u RH).  

Kampanja „Živim život bez nasilja“ započela je, 8. studenog, a provodit će se na području svih policijskih uprava u Hrvatskoj do 24. studenog.

Na konferenciji za medije, osim načelnika PU zadarske Zlatka Sokolara i njegovog zamjenika Marka Buljata, prisustvovao je i Tomislav Bralić, zadarski pjevač, koji će kao javna osoba biti angažiran tijekom kampanje, a koji je javnosti odaslao poruku:

Ako vidite, čujete ili primjetite nasilje u obitelji,

Nemojte šutjeti.

Prijavite nasilje na broj 192,

Možda ćete spasiti nečiji život!

Ja sam TOMISLAV BRALIĆ i živim život bez nasilja!

 

Načelnik PU zadarske Zlatko Sokolar pozvao je sve građane da žive život bez nasilja te istaknuo da je cilj preventivnih aktivnosti senzibiliziranje javnosti na problem nasilja te poticanje građana, a posebno žrtava na prijavljivanje obiteljskog nasilja. 

Nositelji ovog projekta su MUP RH i UN u RH, a partneri u provođenju aktivnosti su:  Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti (Obiteljski centri), Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi, Ministarstvo pravosuđa, Agencija za odgoj i obrazovanje te Udruge civilnog društva.



Stranica