Najava preventivno-represivnih aktivnosti "Zaštitimo vozače mopeda i motocikla"

Slika PU_ZD/kaciga1.jpg

Foto: PU zadarska

Praćenjem stanja sigurnosti prometa na području ove Policijske uprave evidentna je pojava učestalog teškog stradavanja vozača koji u prometu sudjeluju s mopedom i motociklom.

Tako su do sada, odnosno u prvih sedam mjeseci ove godine, sudionici u prometu s mopedom ili motociklom sudjelovali ukupno u 120 prometnih nesreća, koje su za posljedice imale 2 smrtno stradale osobe, 35 teže i 69 lakše ozlijeđenih osoba.
 
U svim tim prometnim nesrećama, posebno s teškim tjelesnim ozljeđivanjem, vozač ili suvozač mopeda ili motocikla nije koristio zaštitnu kacigu.           
 
Osim toga, prema meteorološkim prognozama u narednom razdoblju očekuju se povoljne vremenske prilike, što će na našim prometnicama rezultirati nastavkom intenzivnijeg korištenja mopeda i motocikala.

Stoga najavljujemo da će prometna policija u narednom radzoblju (mjesecima) pojačano nadzirati cestovni promet koristeći svu raspoloživu opremu te će uz pojačane preventivne aktivnosti najstrože kažnjavati gruba kršenja prometnih propisa. Nepropisna brzina, oduzimanje prednosti prolaska, vožnja pod utjecajem alkohola, nekorištenje zaštitne kacige, neki su od prekršaja koji su rezultirali najtežim stradavanja naših sugrađana.  

Najavljujemo da ćemo u narednom razdoblju provoditi preventivno-represivnih aktivnosti "Zaštitimo vozače mopeda i motocikla".  Apeliramo na sve sudionike u prometu da se pridržavaju svih prometnih propisa, a posebno na vozače mopeda i motocikla da uvijek koriste zaštitnu kacigu.

 


Stranica