Zadar- Smrtno stradala 14-godišnjakinja

Sinoć oko 21.45 sati u Zagrebačkoj ulici u Zadru, 28-godišnjak je, upravljajući osobnim vozilom GS registarskih oznaka, krečući se prema izlazu iz grada naletio na bicikl kojim je upravljala 14-godišnjakinja. Ona je cestu prelazila preko obilježenog pješačkog prijelaza za vrijeme trajanja zelenog svjetla. U prometnoj nesreći smrtno je stradala 14-godišnjakinja. Protiv vozača je podnesena kaznena prijava zbog osnovane sumnje da je počinio

 

Sinoć oko 21.45 sati u Zagrebačkoj ulici u Zadru, 28-godišnjak je, upravljajući osobnim vozilom GS registarskih oznaka, krečući se prema izlazu iz grada naletio na bicikl kojim je upravljala 14-godišnjakinja. Ona je cestu prelazila preko obilježenog pješačkog prijelaza za vrijeme trajanja zelenog svjetla. U prometnoj nesreći smrtno je stradala 14-godišnjakinja. Protiv vozača je podnesena kaznena prijava zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Izazivanja prometne nesreće.  

Sinoć oko 23.15 sati na autocesti A-1, državljanka Rumunjske (1957) upravljala je osobnim vozilom talijanskih registarskih oznaka marke Peugeot 206, a kretala se iz smjera Zadra prema Zagrebu. Dolaskom u blizinu odmorišta Pristeg, zbog nedržanja potrebnog razmaka iza vozila, prednjim je dijelom svoga vozila udarila u stražnji dio vozila (kamp kućice) mađarskih registarskih oznaka koje se kretalo ispred nje te je izgubila nadzor nad vozilom i udarila u središnju zaštitnu ogradu gdje se vozilo i zaustavilo.

Vozačica i troje putnika (20, 23, 54), svi Rumunjski državljani iz osobnog vozila talijanskih registarskih oznaka prevezeni su u Opću bolnicu Zadar gdje je utvrđeno da su zadobili teške tjelesne ozljede.

Protiv vozačice slijedi kaznena prijava.  



Stranica