Dovršeno kriminalističko istraživanje-pronađen otuđeni brod i počinitelji

Slika PU_ZD/otudeni brod.jpg

Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je 39 godišnjak, na nagovor svog 46 godišnjeg brata, krajem siječnja ove godine sklonio plovilo u spomenutu ulicu, kako bi vlasnika plovila prisilio da mu plati navodna dugovanja.


Foto: PU zadarska

Danas je dovršeno kriminalističko istraživanje nad dvije osobe u dobi od 39 i 46 godina, obojica iz Zadra, koje se sumnjiči da su počinili kazneno djelo Teške krađe.
 

Naime, dana 11. travnja, 39 - godišnjak iz Zagreba prijavio je da mu je u razdoblju od kraja mjeseca siječnja do 10. travnja otuđeno plovilo dužine oko 7 m, marke Mariah, sa motorom marke Mercruiser, njemačkih nacionalnih oznaka, koje se nalazilo na prikolici na otvorenom prostoru uz obiteljsku kuću njegovog poznanika u Zadru. 

Dva dana nakon toga, (13. travnja) u ul. Franje Fanceva u Zadru, policijski službenici pronašli su otuđeno plovilo.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je 39 -godišnjak, na nagovor svog 46 -godišnjeg brata, krajem siječnja ove godine sklonio plovilo u spomenutu ulicu, kako bi vlasnika plovila prisilio da mu plati navodna dugovanja.  

Protiv 39-godišnjaka i 46-godišnjaka podnesena je kaznena prijava, a protiv 39-godišnjeg vlasnika broda je podneseno izvješće o počinjenom prekršaju iz Carinskog zakona.

 


Stranica