Kontakt-policajci obnovili dom 14-godišnje djevojčice

Slika pu_zd/vijesti/akcija13.jpg

Foto: PU zadarska
Policijska uprava zadarska kroz kontakt policiju u Policijskoj postaji Obrovac, a sve u sklopu projekta „Policija u zajednici“, provela je hvale vrijednu akciju u cilju poboljšanja uvjeta života jedne 14-godišnje djevojčice. Naime, kontakt-policajci PP Obrovac, Ante Baždarić i Anto Miloš, su uz nesebičan angažman na kontakt području Starigrad-Seline-Rovanjska-Jasenice, u Modriču - malom mjestu podno Velebita inicirali i potaknuli cijelu zajednicu na pomoć Antoneli Šarlija.

Akcija je imala za cilj poboljšati životne uvjete, prvenstveno stambene prilike, za koje je kontakt policajac Ante Baždarić saznao od mještana obilazeći svoje kontakt područje. Ubrzo se i sam uvjerio da ti uvjeti ne ispunjavaju niti minimum u kojim bi ova djevojčica mogla normalno živjeti, pohađati školu i provoditi svoje kasno djetinjstvo.

Na inicijativu Baždarića u projekt se uključio i njegov kolega Anto Miloš, a potom i šira zajednica: ravnatelj osnovne škole „Petar Zoranić“ Maslenica, razrednica osmog razreda, mjesni svećenik, načelnik općine Jasenice te brojni mještani.

U obiteljskoj kući u kojoj Antonela živi sa roditeljima i dva starija brata, od kojih nitko nije zaposlen i nema stalna primanja, nije bilo vode, sanitarnog čvora, električne energije, u svim prostorijama su bile betonske podloge. Do sada su sve prostorije u kući manje-više završene, postavljene su keramičke pločice u kuhinju, hodnik i kupaonicu, izgrađena je septička jama, postavljeni prozori i obojani zidovi soba. Ovih dana će se postaviti  kuhinjski namještaj, što je razveselilo majku Ljubicu, a Antonela se ipak najviše raduje kupaonici i prvom normalnom tuširanju.

Kontakt-policajci Ante i Anto, su i svojim vrijednim rukama uvelike pripomogli u obavljanju svih građevinskih radova, a Anto je i donirao kuhinjske zidne pločice pa nije čudo što se u Modriču ispod Velebita kroz buru može čuti: „Hvala dragom Bogu i Sv. Anti što nam je poslao ovakve kontakt policajce“.

Ovo je još jedna u nizu akcija kontakt policije na području naše Policijske uprave, koje se provode prvenstveno radi što boljeg stvaranja partnerstva između građana i policije, što je i cilj projekta „Policija u zajednici“.



Stranica