Vikend - mlađa populacija sa alkoholom u ruci

Slika PU_ZD/alkotest01.jpg

Proteklog vikenda na području Policijske uprave zadarske su ponovno poduzimane pojačane mjere na sprečavanju prekomjernog konzumiranja alkohola


Proteklog vikenda na području Policijske uprave zadarske su ponovno  poduzimane pojačane mjere na sprečavanju prekomjernog konzumiranja alkohola na otvorenim prostorima te boravka osoba  mlađih od 16 godina na javnim mjestima iza 23 sata.

Tako su policijski službenici Prve policijske postaje Zadar, od petka do nedjelje na užem dijelu grada ( na gradskoj rivi, šetnici i Poluotoku), kontrolirali ukupno 45 osoba koje pripadaju mlađoj populaciji, od kojih je 25 osoba zatečenu pri konzumiranju alkoholnog pića na otvorenom prostoru.

Kod svih 25 je alkotestiranjem utvrđena prisutnost alkohola u organizmu, nakon čega su sukladno zakonskim odredbama upozoreni na činjenje prekršaja iz čl. 20 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (pijačevanje).

Ovog vikenda na prostoru grada nisu zatečene osoba mlađe od 16 godina, dok su proteklog vikenda policijski službenici zatekli 10 mlađih osoba iza 23 sata bez pratnje roditelja ili starijih.

Ovakve i slične akcije će se nastaviti i ubuduće u cilju prevencije i sprečavanja svih oblika devijantnih ponašanja kod mlađe populacije.



Stranica