28. obljetnica pogibije Svete Denona - pripadnika SJP "Poskoci"

  • Slika /PU_ZD/slike/denona sveto 2  20.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Uz nazočnost članova obitelji poginulih, članova udruge SJP „Poskoci“ te izaslanstva PU zadarske, danas je  položeno je cvijeće i zapaljene su svijeće na mjestu pogibije - u Spomen sobi u PC „Franko Lisica“, kao i na gradskom groblju

Foto: PU zadarska
 
Danas se navršava 28 godina od pogibije pokojnog kolege Svete Denone, koji se svoj mladi život utkao u temelje stvaranja hrvatske države. Kao pripadnik Specijalne jedinice policije "Poskoci" poginuo je dana 23. svibnja 1992.godine u Zadru, u krugu centra Franko Lisica, dok je obavljao službeni zadatak. 
Pokojni kolega Sveto Denona (1969)  obavljao je  različite policijske poslove i aktivno  sudjelovao u obrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Hrvatske.

U trajno sjećanje i u spomen na njegovu  hrabrost, načelnik PU zadarske, Anton Dražina, položio je lovorov vijenac i zapalio svijeću ispred spomen obilježja SJP "Poskoci".
 
Uz nazočnost članova obitelji poginulih, članova udruge SJP „Poskoci“ te izaslanstva PU zadarske, danas je  položeno je cvijeće i zapaljene su svijeće na mjestu pogibije - u Spomen sobi u PC „Franko Lisica“, kao i na grobu pokojnika na Gradskom groblju Zadar.
Njegovi suborci su se sa zahvalnošću prisjetili pokojnog Svete, njegovog doprinosa stvaranju slobodne Hrvatske te su se obvezali očuvati trajan spomen na njega i njegovu žrtvu.

U župnoj crkvi u rodnom mu Novigradu, u 18 sati, služiti će se misa zadušnica, koju će predvoditi don Ivo Topalović.


 

Stranica