Zlouporabom povjerenja u gospodarskom poslovanju trgovačkom društvu pričinjena višemilijunska šteta

Slika /2021/rotacija.jpg

Osumnjičen da je kao odgovorna osoba pribavio znatnu nepripadnu imovinsku korist za sebe u iznosu od preko 3.600.000,00 kuna, a za koji iznos je oštetio navedeno trgovačko društvo

Foto: Ilustrracija
 
Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave zadarske u koordinaciji s nadležnim državnim odvjetništvom dovršili su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom u dobi od 39 godina,  zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju”.
 
Sumnjiči  ga se da je kao odgovorna osoba trgovačkog društva sa sjedištem na zadarskom području te ujedno i jedini ovlaštenik za raspolaganje sredstvima po računu društva,  u razdoblju od siječnja 2018. do kolovoza 2019.godine u više navrata bez ikakve valjane pravne osnove sa žiro računa društva podizao u gotovini novac društva, koji nije utrošio u poslovne svrhe već ga je nepripadno zadržao za sebe.
Sumnja se da je na taj način pribavio znatnu nepripadnu imovinsku korist za sebe u iznosu od preko 3.600.000,00 kuna, a za koji iznos je oštetio navedeno trgovačko društvo.
 
Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv 39-godišnjaka se nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru podnosi kaznena prijava zbog kaznenog djela Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju.
 

Stranica