Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju

Slika /2022/novac 22.jpg

Kao odgovornu osobu trgovačkog društva, 37-godišnjaka se sumnjiči za gospodarski kriminalitet

Foto: PU zadarska

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije Službe kriminalističke policije, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za kazneno djelo protiv gospodarstva.

Sumnjiči ga se da je u nakani pribavljanja protupravne imovinske koristi za sebe te druge pravne i fizičke osobe, kao odgovorna osoba trgovačkog društva sa sjedištem na širem zadarskom području u razdoblju od siječnja 2018. do rujna 2020. godine, sa računa društva višekratno odobravao isplatu pozajmica u ukupnom iznosu većem od 2 milijuna kuna, kao i da na račun društva nije polagao dnevne utrške u ukupnom iznosu većem od 650 tisuća kuna.

Također ga se sumnjiči da u navedenom vremenskom razdoblju, vlasništvo nad četiri vozila društva prenio na bliske osobe, na koji način je u budućem stečajnom postupku umanjio imovinu društva u iznosu od preko 390 tisuća kuna, te da je na štetu društva, bez pravne osnove, bliskim osobama odobravao plaćanja najamnine poslovnog prostora sa računa društva u iznosu većem od 480 tisuća kuna.

Protupravnim ponašanjem osumnjičenik je oštetio trgovačko društvo za ukupni iznos veći od 3 milijuna i 900 tisuća kuna.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv 37-godišnjaka se nadležnom županijskom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju.
 
 

Stranica