"Živim život bez nasilja" - treća komponenta

Slika PU_ZD/Predavanja/zzbn_nasl.JPG

Foto: PU zadarska

Tijekom svibnja i lipnja 2014. godine, u OŠ Bartula Kašića u Zadru, provedena je treća komponenta projekta „Živim život bez nasilja“ usmjerenog na prevenciju nasilja prema ženama, nasilja u obitelji i nasilja među mladima.  

            Aktivnosti su uključivale izradu likovnih i literarnih radova, a sudjelovali su učenici sedmih razreda OŠ „Bartul Kašić“ Zadar koji su aktivno sudjelovali u radionici i umjetničkim aktivnostima i  u okviru prve i druge komponente ovog projekta.

Provođenjem radionice i  umjetničkih aktivnosti predviđenim prvom i drugom komponentom projekta mladima se kroz umjetnički izražaj pokazalo kako mogu kreativno provoditi svoje slobodno vrijeme, te kako nasilju reći „ne“.

Provođenjem treće komponente učenici su temeljem stečenih znanja i iskustava dali svoj osobni osvrt i razmišljanja na pitanja nenasilja, tolerancije i nediskriminacije i to kroz likovni i literarni izražaj.

            U organizaciji županijske koordinatorice za preventivne programe u osnovnim školama Nade Meštrović  i policijske službenice za prevenciju PU zadarske kao koordinatorica projekta „Živim život bez nasilja“, 5. lipnja  2014. godine proveden je izbor najboljeg likovnog/ literarnog rada.

Povjerenstvo za izbor najboljeg rada u kojem su sudjelovali upravna savjetnica za osnovno školstvo Renata Jačan, pomoćnica pročelnika Upravnog odjela za odgoj i školstvo u Gradu Zadru Doroteja Kamber Kontić, učiteljica iz OŠ Bartula Kašića Emine Mijatović, Katarine Katuša i Ines Čakarun Tokić, pedagog škole Kristina Kristić Atlagić i psiholog škole  Vera Šušić i policijskih službenica PU zadarske Sandre Poljak Jurinčić i  Ljiljane Gašperov Dujmović,  izabralo je tri najbolja učenička rada.

Prvu  nagradu osvojio je literarni rad učenice 7. c  razreda Roberte Begonja, drugu nagradu likovni rad učenice7. arazreda Glorije Bojo, a treću nagradu rad učenice 7. b razreda Sare Svorcina.

Rad koji je osvojio prvu nagradu sudjelovat će na nacionalnom natjecanju za najbolji učenički rad u Projektu „Živim život bez nasilja“ u organizaciji Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta te Ravnateljstva policije Ministarstva unutarnjih poslova.

 

                                   Policijska uprava zadarska poziva građane da podrže borbu protiv svih oblika nasilja.

Ukoliko ste žrtva nasilja ili poznajete žrtvu nasilja, pomoć možete potražiti u svakoj policijskoj postaji, pozivom na broj 192 ili slanjem e-mail poruke na adresu zadarska@policija.hr ili policija@mup.gov.hr.



Stranica