"Zdrav za 5" u PU zadarskoj

Slika PU_ZD/ZZ 5 nasl.JPG

Foto: PU zadarska

Danas je u 10 sati, u službenim prostorijama Policijske uprave zadarske, u sklopu projekta „Zdrav za 5“, održana konferencija za novinare na kojoj su predstavljeni rezultati ulaznih anketa koje su provedene prošle školske godine u 12 škola Zadarske županije, a koje se odnose na stavove i znanja o zlouporabi alkohola, opojnih droga i kocke te su najavljene predstojeće aktivnosti u školskoj godini 2013./2014.

            Na konferenciji, osim zamjenika načelnika Policijske uprave zadarske Marka Buljata i policijske službenice za nadzor i planiranje-za prevenciju i koordinatorice projekta Zdrav za 5 u policijskoj upravi Sandre Poljak –Jurinčić, nazočili su i Stela Klepac Erstić, dr. med. spec. epidemiologije-voditelj Službe za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti i mentalno zdravlje- koordinator za Zdrav za 5 ispred Zavoda za javno zdravstvo, te Zoran Škrgatić, dr.med. spec. psihijatar- ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Zadar.

            U sklopu navedenog projekta, dr Klepac Erstić predstavila je i program primarne prevencije „Trening životnih vještina“ koji se u školama Zadarske županije provodi od školske godine 2009/2010., a dr. Škrgatić zahvalio se medijima na praćenju rada svih partnerskih ministarstva u provedbi ovog hvale vrijednog projekta.



Stranica