Zbog vožnje bez položenog vozačkog ispita i pod utjecajem alkohola prepraćen na nadležni sud

Slika /2023/POLICIJA/policija 55.jpg

Zatečen kako prije stjecanja prava upravlja vozilom kojem je isteklo važenje prometne dozvole kao i tehničkog pregleda, a pod utjecajem alkohola od 1,42 promila, poradi čega je uhićen te smješten u prostorije policije 

Foto: Ilustracija

Sinoć, 26. veljače na prometnici ŽC 6013, policijski službenici Policijske postaje Zadar su u 21,10 sati u Poljicima zaustavili 61-godišnjaka dok je upravljao automobilom bez registarskih oznaka i bez položenog vozačkog ispita.
Daljnjim postupanjem utvrđeno je da upravlja vozilom kojem je isteklo važenje prometne dozvole kao i tehničkog pregleda, a pod utjecajem alkohola od 1,42 promila, poradi čega je uhićen te smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Zbog počinjenih višestrukih prometnih prekršaja, 61-godišnjak je uz optužni prijedlog danas prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.
 
Nešto ranije, u 21 sat u Pakoštanima su policijski službenici Policijske postaje Biograd zaustavili motocikl-skuter, kojim je pod utjecajem alkohola od 1,44 promila upravljao 43-godišnjak.
 
Nadalje, policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su u 18.50 sati u Zadru, na predjelu Bulevara zaustavili automobil zadarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 49-godišnji vozač koji je odbio ponuđeni test na prisutnost opojnih droga.
 
Obojica vozača su prekršajno sankcionirana temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Stranica