Zbog višestrukih prometnih prekršaja, dvojica vozača prepraćena na prekršajni odjel nadležnog suda

Slika /2022/POLICIJA/Alkometar.jpg

U Kruševu jučer zaustavljen vozač s vozilom bez valjanog tehničkog pregleda i osiguranja, a u Zadru se vozač oglušio na naredbe policijskih službenika, obojica odbila alkotest

Foto: Ilustracija

Jučer, 13. listopada, u Kruševu na D-27, policijski službenici Policijske postaje Benkovac-Obrovac su oko 9 sati zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 27-godišnji vozač, a provjerama je utvrđeno kako upravlja vozilom bez valjanog tehničkog pregleda i osiguranja.
Isto tako je tijekom policijskog postupanja odbio alkotestiranje te test na droge, a iz vozila je izručio metalnu drobilicu za marihuanu s jednim gramom marihuane.

Vozač je uhićen  i priveden u prostorije policije, a u poslijepodnevnim satima je zbog počinjenih prekršaja uz Optužni prijedlog prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru, gdje mu je određena mjera zadržavanja te je predan u zatvor.
 
U vozilu se nalazila i 26-godišnja putnica koja je policajcima izručila oko 8,5 grama marihuane te je prekršajno sankcionirana zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga
 
 
Dalje,13. listopada oko 04,15 sati u Zadru, policijski službenici Policijske postaje Zadar su u Ulici Hrvoja Ćustića  prilikom kontrole prometa pokušali zaustaviti osobni automobil zadarskih registarskih oznaka, međutim 48-godišnji vozač Audija se oglušio na izdane naredbe policijskih službenika te ubrzao vožnju, promijenio smjer te se odvezao do Ninske ulice, gdje je istrčao iz vozila te se pokušao udaljiti.  
Ubrzo je sustignut i zadržan ali  se i dalje pokušavao udaljiti oglušujući se na izdane naredbe, nakon čega su radi sprečavanja bijega na njim uporabljena sredstva prisile te je priveden u službene prostorije.
Nadalje,  tijekom postupanja  je policajcima odbijao dati na uvid osobne dokumente te je odbio ponuđeno alkotestiranje.

Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te zbog prekršaja iz domene Zakona o osobnoj iskaznici, jučer je uz Optužni prijedlog prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

Stranica