Zbog prometnih prekršaja isključeni iz prometa

Slika /2021/MOTOR POLICIJA.jpg

Jedan vozač isključen iz prometa zbog upravljanja pod utjecajem alkohola, drugi vozio automobil bez položenog vozačkog ispita i odbio test na droge

Foto: PU zadarska

Policijski službenici su u kontroli prometa noćas, 20. lipnja u 01 sati u Zadru u Ulici Hrvatskog sabora zaustavili 33-godišnjeg vozača automobila zadarskih registracijskih oznaka.

Postupanjem policije utvrđeno je kako je muškarac upravljao automobilom prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno prije položenog vozačkog ispita. Zbog sumnje kako upravlja vozilom pod utjecajem droge, policijski službenici su mu ponudili testiranje na prisutnost droge u organizmu, što je odbio. 

Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 33-godišnjak je isključen iz prometa te prekršajno sankcioniran.



Jučer, 19. lipnja u 20.40 sati u Zadru u Varaždinskoj ulici, policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su zaustavili i kontrolirali automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je pod utjecajem alkohola od 2,25 g/kg upravljao 59-godišnji hrvatski državljanin.
 
Vozač je smješten u posebne prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
Protiv vozača slijedi optužni prijedlog nadležnom sudu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o  sigurnosti prometa na cestama.
 

 

Stranica