Zbog ponovljene vožnje bez položenog vozačkog ispita, policija mu privremeno oduzela vozilo

Slika /2023/POLICIJA/policija 55.jpg

Vozač je uhićen i doveden u prostorije policije te je uz optužni prijedlog prepraćen na nadležni odjel Općinskog suda u Zadru uz prijedlog za izricanje kazne zatvora, a motorno vozilo mu je privremeno oduzeto 

Foto.l Ilustracija

U ponedjeljak, 12. veljače oko 13.45 u Zadru, na državnoj cesti DC-424 na predjelu Sv. Martina, policijski službenici Postaje prometne policije Zadar u nadzoru prometa zaustavili su automobil zadarskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 46-godišnjak.

Daljnjim provjerama je utvrđeno da vozilom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje vozilom bilo koje kategorije te da se radi o recidivistu u činjenu istovrsnih prekršaja dok je ponuđen test na droge odbio.

Obzirom da se radi o učestalom ponavljaču prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, ostvareni su zakonski uvjeti te je od prekršitelja privremeno oduzeto motorno vozilo kojim je upravljao, uz prijedlog sudu za trajno oduzimanje istog.

Vozač je uhićen i doveden u prostorije policije te je uz optužni prijedlog prepraćen na nadležni odjel Općinskog suda u Zadru, uz prijedlog za izricanje kazne zatvora. Nakon saslušanja određena mu je mjera zadržavanja u trajanju od 14 dana te je predan u zatvor u Zadru.

Stranica