Zbog noćne vožnje pod utjecajem alkohola, dvojica vozača prepraćena na nadležni sud

Slika /2023/POLICIJA/alkohol, formula za nesreću.jpg

Policija upozorava vozače da ne upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola te savjetuje vozače koji su konzumirali ili planiraju konzumirati alkohol

Foto: Ilustracija

Noćas, 14. veljače u 00.30 sati u Zadru u Ulici 4. gardijske brigade policijski službenici Postaje prometne policije Zadar zaustavili su automobil zadarskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 25-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,57 promila.
 
Nešto kasnije, u 03.10 sati u Ulici Vlatka Mačeka u Zadru, policijski službenici Policijske postaje Zadar zaustavili su automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 66-godišnji hrvatski državljanin pod utjecajem alkohola od 3,06 g/kg.

Oba vozača su smještena u prostorije policije do prestanka djelovanje opojnog sredstva nakon čega su danas uz optužne prijedloge prepraćeni na Kazneno-prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

Kako konzumiranje i manje količine alkohola otežava percepciju i usporavaju reakcije vozača, a istovremeno povećavaju njihovo samopouzdanje te oni postaju slobodniji i skloniji kršenju prometnih propisa, policija upozorava vozače da ne upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola te savjetuje vozače koji su konzumirali ili planiraju konzumirati alkohol:
  • ako ste u društvu, unaprijed odredite tko će upravljati vozilom i ta osoba neka ne konzumira alkohol
  • ostavite automobil parkiran na propisan način i pješačite
  • koristite javni prijevoz ili usluge taxi prijevoza
  • zamolite nekog trijeznog da vas odveze ili pozovite nekoga da dođe po vas
  • ostanite prespavati do prestanka djelovanja alkohola (pripazite jer ako ste više popili, alkohol ćete imati u organizmu i slijedeće jutro).
 

Stranica