Završna svečanost natjecanja vatrogasne mladeži

Slika PU_ZD/vatrogasci.JPG

Jučer, 22. rujna, na Sportskom centru Višnjik u Zadru održana je svečanost zatvaranja 10. natjecanja vatrogasne mladeži u organizaciji Hrvatske vatrogasne zajednice. U natjecanju je sudjelovalo 1500

 

Foto: PU zadarska

Jučer, 22. rujna, na Sportskom centru Višnjik u Zadru održana je svečanost zatvaranja 10. natjecanja vatrogasne mladeži u organizaciji Hrvatske vatrogasne zajednice. U natjecanju je sudjelovalo 1500 mladih vatrogasaca, od njih 15 000 koliko ukupno broji ova organzacija. Nakon svečanog postroja i pozdravnih govora uzvanika, mladim vatrogascima, među kojima je i priličan broj djevojaka, uručene su nagrade za postignute rezultate u više kategorija.

Mladim vatrogascima prigodnim govorima obratili su se Ante Sanader Predjednik Hrvatske vatrogasne zajednice, predstavnik domaćina zadarski gradonačelnik dr. Zvonimir Vrančić te Jadran Perinić ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje. Svi govornici istaknuli su važnost i plemenitost poziva vatrogasca te s zahvalili mladima što su odabrali baviti se ovim časnim i zahtjevnim zanimanjem, te im čestitali na njihovom radu, zalaganju i postignutim rezultatima. U govorima su istakli i potrebu da se donese kvalitetan zakon o vatrogastvu koji će na pravi način regulirati i urediti ovo područje i time olakšati i pospješiti rad vatrogasaca na terenu.

Gradončelnik Vrančić uz čestitke i pohvale, pozvao je mlade vatrogasce da Zadar posjete i u budućnosti, izrazivši nadu da će što manje dolaziti gasiti požare a što više kao dragi gosti.

Nagrade i pehare najboljim vatrogascima uručila je predstavnica pokrovitelja gđa. Ines Krajčak- pomoćnica Ministra unutarnjih poslova.

Posebne nagrade dodijeljene su i mladim vatrogascima iz Slovenije, Austrije te Bosne i Hercegovine koji su također sudjelovali s po jednom ekipom.



Stranica