Zatečeni u prometnim prekršajima

Slika /2023/POLICIJA/POLICIJA 30.jpg

Dvojica vozača su zbog počinjenih prometnih prekršaja prepraćeni na Općinski sud

Foto: PU zadarska

Vozio bez položenog vozačkog ispita

Jučer, 05. ožujka u 22.40 sati u Zadru u Ulici Put Nina policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su u nadzoru prometa zaustavili automobil zagrebačkih registarskih oznaka s kojim je upravljao 34-godišnjak prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 0,68 g/kg.

Vozač je isključen iz prometa i smješten u prostorije policije. S obzirom da se radi o ponavljaču prometnih prekršaja, vozilo kojim je upravljao privremeno mu je oduzeto do okončanja prekršajnog postupka.

Uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja 34-godišnjak će biti doveden Prekršajni odjel Općinskog suda u  Zadru.


Upravljao vozilom s 2,03 promila

Jučer nešto ranije u 20.10 sati u Zadru na raskrižju DC-306 i ŽC-6012, na području Petrčana, 50-godišnji vozač automobila zadarskih registarskih oznaka izazvao je prometnu nesreću s materijalnom štetom.

Naime, vozač se nije kretao sredinom obilježene prometne trake, silazi s kolnika i penje se vozilom na prometni otok uslijed čega prednjim dijelom udara u rasvjetni stup. U prometnoj nesreći nastupila je materijalna šteta.

Provedenom kontrolom, policijski službenici su utvrdili kako je 50-godišnjak upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 2,03 g/kg zbog čega je uhićen i  smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. 

Vozač je  danas  prepraćen na Općinski sud u Zadru, uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

 
Odbila test na droge
 
Noćas, 06. ožujka u 01.20 sati u Zadru u Ulici Put Bokanjca policijski službenici Policijske postaje Zadar su u nadzoru prometa zaustavili automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljala 35-godišnjakinja.
Tijekom daljnje kontrole, vozačica je odbila ponuđen test na prisutnost droge, a kod nje je pronađeno i oduzeto oko 3,2 grama marihuane.
 
Vozačica je isključena iz prometa te se protiv nje nadležnom sudu u Zadru podnosi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja sukladno odredbama  Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga.
 
 
 

Stranica