Zatečeni u prekršajima

Slika /2023/POLICIJA/pomorska.jpg

Policija je jučer, 02. siječnja, utvrdila prekršaje i na cesti i na moru

Foto: PU zadarska

Jučer, u 07.50 sati u Privlaci, policijski službenici Postaje prometne policije Zadar zaustavili su kombi vozilo Mercedes zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 44-godišnji hrvatski državljanin. Provedenim alkotestiranjem vozaču je utvrđena koncentracija alkohola od 1,98 promila te je isključen iz prometa i smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, nakon što je uz Optužni prijedlog prepraćen na nadležni sud, određena mu je mjera zadržavanja u zatvoru u trajanju od 14 dana te je predan u Zatvor u Zadru.

    
Policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar jučer su u 21.10 sati na moru u Zadarskom kanalu tijekom ophodnje službenim plovilom, zaustavili i kontrolirali gliser zadarskih oznaka s kojim je upravljao 28-godišnji hrvatski državljanin. Kontrolom dokumentacije, utvrđeno je kako plovilo sudjeluje u pomorskom prometu bez važeće police osiguranja.

Sukladno odredbama Zakona o obveznim osiguranjima u prometu vozač plovila je prekršajno sankcioniran te mu je naplaćena novčana kazna.
 

Stranica