Zatečeni u krivolovu

Slika PU_ZD/uhicenik03.jpg

Naime, njega su policajci jučer ujutro zatekli na predjelu Novog Bokanjca kako je sa pripremljenim priborom i mamcem (češljugar) ulovio jednu pticu Zelendur. Obzirom se radi o strogo zaštićenoj životinjskoj vrsti, oduzete su mu ptice i pribor te je o događaju poznat inspektor zaštite

Foto: Ilustracija

Jučer su policijski  službenici I Policijske postaje dovršili kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjim muškarcem, kojeg se sumnjiči da je nezakonito lovio zaštićene vrste ptica. Naime, njega su policajci jučer ujutro  oko 6.30 sati zatekli na predjelu Novog Bokanjca kako je sa pripremljenim priborom i mamcem (češljugar) ulovio jednu pticu Zelendur (Vardun). Obzirom se radi o strogo zaštićenoj životinjskoj vrsti, oduzete su mu ptice i pribor te je o događaju poznat inspektor zaštite prirode koji je preuzeo ptice.

Protiv 27-godišnjaka  je zbog protuzakonitog lova  podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Policijski službenici PP Gračac proveli su kriminalističko istraživanje nad dvije muške osobe, u dobi od 49 i 61 godine, koji se sumnjiče za kazneno djelo protuzakonitog lova. Dvojicu muškaraca je sinoć sa lovačkim oružjem u lovištu Veliki urljaj na području Gračaca zatekao lovočuvar lovišta. Protiv obojice je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

          



Stranica