Zatečeni s 12 kg riječnih rakova

  • Slika /2021/RAK 2.jpg
  • Slika

Policijski službenici Policijske postaje Benkovac dovršili su kriminalističko istraživanje nad tri hrvatska državljanina u dobi od 53, 38 i 36 godina koje se sumnjiči za kazneno djelo protiv okoliša

Foto: PU zadarska

Policijski službenici Policijske postaje Benkovac dovršili su kriminalističko istraživanje nad tri hrvatska državljanina u dobi od 53, 38 i 36 godina koje se sumnjiči za kazneno djelo protiv okoliša.
 
Naime, jučer 01. rujna oko 01.00 sati na benkovačkom području, prilikom kontrole prometa policijski službenici su zaustavili osobno vozilo splitskih registarskih oznaka, s kojim je upravljao 38–godišnjak, a kojom prilikom je u automobilu pronađeno oko 12 kilograma riječnih rakova.

Zbog sumnje u nepropisnu trgovinu zaštićene svojte životinja, sva trojica su uhićena te dovedena u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje, tijekom kojeg je u suradnji nadležnim ribarskim inspektorom utvrđeno da se radi o vrsti slatkovodnih rakova koji se nalazi na popisu zaštićenih vrsta Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Zavoda za zaštitu okoliša i prirode, kao i da su prethodno ulovljene rakove prevozili s ciljem daljnje preprodaje.
 
Pronađeni rakovi su im oduzeti te su zbrinuti u dogovoru s nadležnim ribarskim inspektorom, a protiv svih troje osumnjičenika podnesena je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo „Trgovanje zaštićenim prirodnim vrijednostima“.
 
 

Stranica