Zadarskom policajcu uručena nagrada "Nasmiješeno sunce"

  • Slika /2023/knez 1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Tradicionalna nagrada "Nasmiješeno sunce" ove godine dodijeljena je policijskom službeniku Domagoju Knezu

Foto: PU zadarska, Grad Zadar
 

Danas je u koncertnoj dvorane Kneževe palače održana svečana dodjela nagrada Nasmiješeno sunce za najuspješnije tvrtke i djelatnike u turističkoj sezoni 2023. Nagrade se dodjeljuju u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom, Obrtničkom komorom Zadarske županije, Udruženjem obrtnika Zadar, Udrugom zadarskih ugostitelja, TZ Zadarske županije i TZ Grada Zadra. Na svečanosti su bili nazočni brojni uzvanici te predstavnici medija, a učenici Glazbene škole Blagoje Bersa svečanost su uvečali glazbom.

Tom prigodom gradonačelnik Branko Dukić obratio se dobitnicima: "Bila je ovo uistinu godina velikih izazova, snaženja konkurentskih mediteranskih tržišta. Prva post covid sezona koju su obilježile i nove cjenovne vrijednosti, ali i ratna zbivanja na istoku Europe. U svim tim uvjetima zadarski turizam je našao potrebne odgovore - Zračna luka zabilježila je najveći promet od svog postojanja, brodovi na kružnim putovanjima vratili su se u punom obimu, otvorila su nam se i neka nova tržišta, a ono najvažnije - naš turistički proizvod ponudio je novu i višu kvalitetu....Zato čestitam svim ovogodišnjim dobitnicima „Nasmiješenog sunca“. Njihov primjer dobar je putokaz svima koji se bave turizmom ili komplementarnim djelatnostima. Ni luke, ni autoceste, ni muzeji ni spomenička baština nisu nam dovoljni. Upravo čovjek je ključ našeg turističkog uspjeha."

Ovogodišnju nagradu u kategoriji - Najbolji policijski službenik primio je Domagoj Knez, policijski službenik kriminalističke policije u Policijskoj postaji Zadar.  

Domagoj Knez posao policijskog službenika obavlja od 2013. godine, u ustrojstvenoj jedinici I. Policijske postaje Zadar i kasnije po spajanju I. i II. PP Zadar u jedinstvenu postaju Policijsku postaju Zadar, od kada je u neposrednom kontaktu s brojnim domaćim i stranim državljanima.

Svojim profesionalnim, susretljivim i uljudnim ponašanjem dao je znatan doprinos ugledu policije, ali i ugledu Zadra kao sigurne i poželjne turističke destinacije. Tome u prilog ide i pohvala državljanina Sjedinjenih Američkih Država, žrtve kaznenog djela koji je policijskom službeniku posebnom pohvalom iskazao zahvalnost na trudu i suradnji te u konačnici na uspješnom procesuiranju počinitelja kaznenog djela, a što je kod njega vratilo povjerenje i osjećaj sigurnosti da ponovno posjeti Zadar i Hrvatsku. 

Vjerujemo kako će ovo vrijedno priznanje biti dodatni poticaj u radu ne samo nagrađenom policijskom službeniku Domagoju Knezu, već i njegovim kolegicama i kolegama, koji svakodnevno odgovorno i profesionalno obavljanju zahtjevan policijski posao na dobrobit građana i turista grada Zadra.



Stranica