Zadarska pomorska policija spašavala ljude i brodice u nevremenu

Slika PU_ZD/piculjan naslovna.jpg

Jučer oko 14 sati na otoku Maun nasukao se gumenjak s 10 putnika kojim je upravljao 38-godišnjak. Posada službenog plovila Postaje pomorske policije Zadar pružila je pomoć putnicima, a gumenjak je otegljen u sigurnu luku u Povljani

Foto: Ilustracija

Jučer oko 14 sati na otoku Maun nasukao se gumenjak s 10 putnika kojim je upravljao 38-godišnjak. Posada službenog plovila Postaje pomorske policije Zadar pružila je pomoć putnicima, a gumenjak je otegljen u sigurnu luku u Povljani na Pagu.

Za vrijeme ove intervencije policijski službenici na otočiću Mali Brušnjak uočili su nasukanu jahtu kojom je upravljao 48-godišnji državljanin njemačke, s pet članova posade. Posada je u gumenjaku dotegljena do luke Šimuni na Pagu.

Sinoć nešto prije ponoći 57-godišnjak iz Mandri na Pagu dojavio je o nasukanoj jedrilici s posadom od 9 čeških državljana u uvali Girinica na Pagu. Članovi posade kojima je pomoć pružio dojavitelj nisu ozlijeđeni, a prema 45-godišnjem zapovjedniku plovila koji je bio u alkoholiziranom stanju postupak provodi nadležna lučka kapetanija.



Stranica