Zadarska policija jučer u večernjim satima iz prometa isključila tri osobe koje su upravljale vozilima prije položenog vozačkog ispita

Slika /2023/POLICIJA/policija 55.jpg

Sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, novčanom kaznom u iznosu od 1320 do 2650 eura ili kaznom zatvora do 60 dana, kaznit će se za prekršaj osoba koja u prometu na cesti upravlja motornim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje

Foto: PU zadarska

Jučer, 29. siječnja u 23.45 sati tijekom kontrole prometa na državnoj cesti DC-08 u Murvici policijski službenik je zaustavio automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 32-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine bez položenog vozačkog ispita te pod utjecajem alkohola od 0,72 promila.

U isto vrijeme, u 23.45 sati u Biogradu policijski službenici zaustavili su automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao maloljetni hrvatski državljanin također bez položenog vozačkog ispita.

Dok su nešto ranije, u 23.40 sati u Zadru u Benkovačkoj ulici zaustavili automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 37-godišnji državljanin Kosova bez položenog vozačkog ispita.
 
Sva trojica vozača su isključena iz prometa te sankcionirani sukladno odredbama zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
 

Stranica