​Zadar: Upravljao vozilom bez vozačkog ispita pod utjecajem alkohola, u vrijeme izrečene zabrane i s nepripadajućim registarskim oznakama, a kod sebe imao i droge

Slika /2021/palica.jpg

Vozač je uz optužne prijedloge zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama  i Zakona o suzbijanju zlouporabe droga prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru, gdje mu je određena mjera zadržavanja

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Postaje prometne policije Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za kazneno djelo krivotvorenje isprava te više prometnih prekršaja.
 
Naime, u subotu u 19,20 sati na Zagrebačkoj ulici policijski službenici prometne policije su prilikom kontrole prometa zaustavili 23-godišnjeg vozača, koji je upravljao osobnim vozilom Seat pod utjecajem alkohola od 0,64 promila, prije stjecanja prava na upravljanje vozilom  i u vrijeme dok mu je bila izrečena zabrana upravljanja vozilom „B“ kategorije. Tom prilikom je odbio test na prisutnost opojnih sredstava/droga, a od njega je oduzeto oko 5,4 grama amfetamina - speeda i oko 0,5 grama marihuane.
Vozač je uhićen i doveden u prostorije policije na kriminalističko istraživanje tijekom kojeg je utvrđeno kako je na vozilo postavio nepripadajuće registarske oznake zadarskog područja.
Nakon kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni je uz optužne prijedloge zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama  i Zakona o suzbijanju zlouporabe droga prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru, gdje mu je određena mjera zadržavanja.
 
Zbog sumnje u kazneno djelo krivotvorenje isprava protiv njega se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava.

Stranica