Zadar: Preventivne aktivnosti na ŠC Višnjik

  • Slika /2022/SC VISNJIK/7.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Informiranje i edukacija građana tijekom Adventa

Foto: PU zadarska

Dana 28. prosinca 2022. godine u večernjim satima u sklopu operativne akcije „Mir i dobro“ na ŠC „Višnjik“, policijski službenici za prevenciju Ureda Policijske uprave zadarske s policijskim službenikom Policijske postaje Zadar održali su preventivne aktivnosti.
 
U cilju mirnih i sigurnih blagdana, kao i podizanja razine sigurnosti građana, policijski službenici su građanima ukazali na opasnost od uporabe pirotehnike, eksplozivnih i rasprskavajućih sredstava, te su im podijelili informativne materijale sa savjetima za sigurno rukovanje pirotehničkim sredstvima.
 
Građane se podsjetilo da u sklopu nacionalne kampanje „Manje oružja, manje tragedija“, koja se provodi od 2007. godine, dragovoljno i bez sankcija predaju oružje i time svoj dom učine sigurnijim.
 
Također se osobe mlađe životne dobi, kao najčešće korisnike osobnih prijevoznih sredstava (električnih romobila, električnog monocikla, segwaya, hoverboarda i sl.) u sklopu kampanje „U modi su nova pravila“, upoznalo o novim prometnim pravilima koja su stupila na snagu posljednjim izmjenama i dopunama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 

Stranica