Za vikend u prometu evidentirano 196 prometnih prekršaja

Slika /2021/polcija 2.jpg

Pozivamo sve sudionike, posebice vozače, na dosljedno poštivanje svih prometnih propisa i pravila u cilju ostvarenja veće sigurnosti u prometu  

Foto: PU zadarska

Proteklog vikenda policijski službenici Policijske uprave zadarske tijekom provođenja pojačanih aktivnosti u prometu kontrolirali su 598 vozila i vozača, a poduzeli su 196 represivnih mjera.

Alkotestirano je 189 vozača, od kojih je 12 bilo pod utjecajem alkohola,
37 vozača je prekoračilo propisano ograničenje brzine,
6 vozača je nepropisno koristilo mobitel za vrijeme vožnje,
11 vozača je vozilo bez zaštitnog pojasa,
3 vozača prije stjecanja prava na upravljanje,
1 vozač je upravljao za vrijeme zabrane,
1 vozač zbog nepropisnog pretjecanja,
2 vozača zbog nepoštivanja svjetlosnog prometnog znaka (prolazak kroz crveno svjetlo)  
41 vozač nije poštivao prometni znak.

Iz prometa je isključeno 16 vozača. U tom se vremenu dogodilo 32 prometne nesreće u kojima su tri osobe teže te tri osobe lakše ozlijeđene.

U subotu, 31. srpnja u 04.00 sati na Benkovačkoj cesti u Zadru, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili osobni automobil Volkswagen zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 32-godišnjak pod utjecajem alkohola 0,80 g/kg i za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima "B" kategorije. Također je utvrđeno kako je vozilu istekao rok važenja prometne dozvole.
Vozač je uhićen te po završetku kriminalističkog istraživanja uz Optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

Vožnja pod utjecajem alkohola

U petak, 30. srpnja u 21.27 sati u Gračacu, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili teretni automobil Scania s pridodanim priključnim vozilom, karlovačkih registarskih oznaka s kojim je upravljao 49-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,56 promila, nakon čega je isključen iz prometa.
Vozač je prekršajno sankcioniran temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 

Stranica