Vozio neregistrirano vozilo i nije koristio sigurnosni pojas

Slika /2021/policija 6a.jpg

Zbog počinjenih prometnih prekršaja, 22-godišnji vozač je uz Optužni prijedlog prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru

Foto: PU zadarska

Jučer, 14. ožujka u 17.15 sati na području Donjih Raštana, prilikom kontrole prometa policijski službenici Policijske postaje Biograd zatekli su u prometu osobno vozilo Volkswagen bez registarskih oznaka. U namjeri zaustavljanja vozača policijski službenici su uporabili svjetlosne i zvučne znakove za zaustavljanje, na koje se vozač oglušio i nastavio vožnju. Ubrzo je zaustavljen te je utvrđeno kako je vozilom upravljao 22-godišnji vozač ne koristeći sigurnosni pojas.

Vozač je osim navedenih prekršaja, vozilom upravljao prije stjecanje prava na upravljanje i za vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilima B kategorije, zbog ranije počinjenih istovrsnih prekršaja.

Obavljenim provjerama utvrđeno je kako je vozilu istekao tehnički pregled, registracija kao i obvezno osiguranje.

Po završetku postupanja, zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama  i Zakona o obveznom osiguranju, 22-godišnji vozač je danas uz Optužni prijedlog, prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

 

Stranica